Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

20.9.2022 11.40 Syyttäjän valitus vastaajien tuomitsemiseksi törkeästä velallisen epärehellisyydestä ei menestynyt hovioikeudessa: Ulosottovelalliset olivat voineen luopua perinnöistään

Koska vastaajat eivät olleet luopumisen yhteydessä määränneet pesäosuuden saajasta perimysjärjestyksestä poikkeavasti, hovioikeus katsoi, että he eivät olleet menettäneet oikeuttaan luopua osuuksistaan kuolinpesässä ja luopumiset olivat olleet tehokkaita ulosottovelkojiin nähden. Koska vastaajien ei väitetty millään muulla tavoin ryhtyneen perintöön, esimerkiksi perinnönjaon myötä, ei perintöosuuksien voitu katsoa kuuluneen sen enempää AA:n kuin BA:n varallisuuspiiriin. (Vailla lainvoimaa 20.9.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.