Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

19.9.2022 13.41 Edita Publishing voitti Finlex-verkkopalvelun kilpailutuksen

Edita Publishing voitti Finlex-verkkopalvelun kilpailutuksen

Edita Publishing on voittanut julkisen hankintakilpailutuksen ja jatkaa pitkää yhteistyötä oikeusministeriön kanssa Finlexin palvelutoimittajana. Finlexin uudistuksessa parannetaan erityisesti palvelun käytettävyyttä sekä sisältöjen löydettävyyttä ja hakutoimintoa.

– Edita Publishing on ollut Finlex-palvelun toimittajana vuodesta 1997. Hienoa, että pitkä historia maksuttoman juridisen tietopalvelun tuottamisessa saa jatkoa. Kilpailutuksen voittaminen vahvistaa myös asemaamme johtavana lakitiedon palveluiden toimittajana Suomessa, sanoo Edita Publishingin toimitusjohtaja Kalle Toivonen.

Finlex on oikeusministeriön omistama maksuton julkinen verkkopalvelu, ja sen uudistusta ja hankintaa koordinoi Oikeusrekisterikeskus.

Finlex-uudistuksen tavoitteena on parantaa käyttäjäkokemusta

Nykyinen Finlex on elinkaarensa uudistusvaiheessa. Finlex-uudistuksen tavoitteena on parantaa sisältöjen löydettävyyttä ja hakua sekä verkkopalvelun yleistä käytettävyyttä.

– Oikeudellisten tietopalveluiden muotoilu on keskeistä osaamisaluettamme. Tunnemme pitkän kokemuksemme ansiosta Finlex-palvelun ja juridiikan kohderyhmien tarpeet erittäin hyvin. On hienoa päästä hyödyntämään tätä vahvaa asiakasymmärrystämme ja olla mukana tuottamassa uudenlaista Finlex-palvelua, sanoo Edita Publishingin lakitiedon liiketoimintajohtaja Juha Nikkilä.

Uudistuksen myötä kansalaisille ja julkishallinnolle pystytään tarjoamaan entistä laajemmat ja ajantasaisemmat avoimet säädösaineistot. Samalla yritykset ja yhteisöt voivat kehittää omille kohderyhmilleen kohdennettuja oikeudellisia aineistoja entistä paremmin. Kaikki aineistot ovat saatavilla myös avoimena datana.

Finlex on toiminut juridisten tietoaineistojen perustietovarantona vuodesta 1981 ja verkkopalveluna vuodesta 1997 lähtien. Nykyisin Finlex koostuu noin 40 tietokannasta. Verkkopalvelussa www.finlex.fi on päivittäin noin 60 000–100 000 käyntiä.

Editan tarjous oli hinta-laatusuhteeltaan paras

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo ylläpitokustannuksineen on noin 6 miljoonaa euroa, josta itse hankinnan kertakustannukset ovat 2,24 miljoonaa euroa.

Edita Publishingin tarjous oli valintaperusteeltaan kokonaistaloudellisesti edullisin hinta-laatusuhteeltaan.

Lue myös

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lähteet: Edita Publishingin tiedote 19.9.2022 / Sanna Silvennoinen 
OM:n tiedote 19.9.2022

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.