Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

24.8.2022 10.30 KHO:n päätös yhdistyksen arvonlisäverosta

1. KHO ei muuttanut KVL:n päätöstä ennakkoratkaisukysymyksen 1 osalta. Yhdistyksen tuli suorittaa arvonlisäveroa ennakkoratkaisukysymyksessä 1. tarkoitettujen tavaroiden ostoista. Arvonlisäveroa ei kuitenkaan suoritettu silloin, kun kyse oli covid-19-epidemiasta johtuvan tartunnan ehkäisemiseen, testaamiseen ja hoitoon välittömästi liittyvistä tavaroista, jotka käytettiin AVL 38 c §:n 2 momentissa säädettyyn tarkoitukseen.
2. Ennakkoratkaisukysymyksen 1 osalta KHO totesi, ettei ennakkoratkaisuhakemuksessa ollut esitetty riittävää selvitystä sen arvioimiseksi, voisiko arvonlisäverodirektiivin 146 artiklan 1 kohdan c alakohta tulla sovellettavaksi ennakkoratkaisukysymyksissä 2.–4. tarkoitettuihin hankintoihin, mikäli säännöksellä katsottaisiin olevan välitön oikeusvaikutus. Koska asian ratkaisemiseksi ei ollut tältä osin esitetty tarvittavaa selvitystä, KVL:n päätös oli tältä osin kumottava ja annettu ennakkoratkaisu poistettava ennakkoratkaisukysymysten 2.–4. osalta. (Julkaisematon)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.