Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

15.8.2022 10.52 Vakuutusoikeus: Hiihdonopettaja ei ollut koulutusleirille osallistuessaan ja vahingon sattuessa tehnyt työtä työsuhteessa säätiöön, eikä hänellä ollut oikeutta saada korvausta vahingosta säätiön lakisääteisestä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (ään.)

Vakuutusoikeus: Hiihdonopettaja ei ollut koulutusleirille osallistuessaan ja vahingon sattuessa tehnyt työtä työsuhteessa säätiöön, eikä hänellä ollut oikeutta saada korvausta vahingosta säätiön lakisääteisestä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (ään.)

Koska A ei ole 25.11.2017 koulutusleirille osallistuessaan ja vahingon sattuessa tehnyt työtapaturma- ja ammattitautilain 8 §:ssä edellytetyllä tavalla työtä TSL 1 luvun 1 §:ssä tarkoitetussa työsuhteessa X säätiöön, hänellä ei ollut oikeutta saada korvausta vahingosta X säätiön lakisääteisestä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta. Eriävän mielipiteen jättänyt jäsen katsoi äänestyslausunnossaan, että A oli ollut koulutusleirille osallistuessaan ja vahingon sattuessa työsuhteessa X säätiöön, koska hänellä oli ollut työsuhde X säätiöön vuodesta 1991 lähtien ja hän oli osallistunut työnantajan järjestämään koulutukseen, josta hän oli saanut myös vastiketta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.