Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

15.8.2022 8.00 Oikaisuvaatimuksen käsittely päihdepalveluissa - apulaisoikeusasiamieheltä hyvitysesitys perusoikeuksien loukkauksesta

Oikaisuvaatimuksen käsittely päihdepalveluissa - apulaisoikeusasiamieheltä hyvitysesitys perusoikeuksien loukkauksesta

Kaupunki menetteli lainvastaisesti ja virheellisesti siten, ettei kantelija ollut saanut asiassaan tehtyyn oikaisuvaatimukseen päätöstä. AOA korosti, että sosiaalihuollon asiakaslain mukainen muistutusmenettely koskee tietyn palvelun laatua tai asiakkaan saamaa kohtelua. Jos asiakas ilmoittaa olevansa tyytymätön saamaansa hallinnolliseen päätökseen ja pyytää siihen oikaisua, tulisi pyyntöä käsitellä oikaisuvaatimuksena, ei muistutuksena. AOA piti tehtyjä virheitä vakavina. Laiminlyöntien vakavuutta lisäsi se, että kantelijalla oli ollut pitkäkestoinen sairaus ja hänen alentunut kykynsä hoitaa asioitaan oli ollut viranomaisten tiedossa. Kantelijalla oli myös ollut erityinen tarve saada asiansa nopeasti käsiteltyä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.