Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

29.6.2022 8.00 Kertaluonteista purkamistyötä tehtiin työturvallisuusmääräysten vastaisesti – toimitusjohtaja tuomittiin sakkoihin ja yhtiö yhteisösakkoon

Työsuojelun lakimies Reeta Holmi muistuttaa, että työnantajan on huolehdittava työntekijöiden turvallisuudesta kaikissa tilanteissa. Huolehtimisvelvollisuuden laajuutta rajaavina tekijöinä otetaan huomioon ainoastaan epätavalliset ja ennalta arvaamattomat olosuhteet, joihin työnantaja ei voi vaikuttaa, ja poikkeukselliset tapahtumat, joiden seurauksia ei olisi voitu välttää huolimatta kaikista aiheellisista varotoimista. Näin ollen työnantajan tulee huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta myös töissä, joita tehdään harvoin tai kertaluonteisesti.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.