Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus, Ympäristö

28.6.2022 10.00 KHO: Yhteishalkomisesta ei kertynyt TVL 45 §:n 1 momentissa tarkoitettua veronalaista luovutusvoittoa - HAO:n ja Verohallinnon päätökset kumottiin

Asiassa oli kysymys veljeksistä, jotka omistavat määräosin kahdeksan kiinteistöä. Kummankin omistusosuus kiinteistöihin on 50 prosenttia. Ennakkoratkaisuhakemuksen mukaan suunnitellun kokonaisarvohalkomisen menetelmällä toteutettavan yhteishalkomisen jälkeen A:n kokonaan omistukseensa saama tila muodostettaisiin viidestä kiinteistöstä pois lukien määräala yhdestä kiinteistöstä. A:n veljen kokonaan omistukseensa saama tila puolestaan muodostettaisiin kolmesta kiinteistöstä ja sanotusta määräalasta. Kumpikin veli saisi omistukseensa kiinteistöt, joiden yhteenlasketut arvot olisivat yhtä suuret. Toimituksessa ei maksettaisi lisävastikkeita. Asiassa oli KHO:ssa ratkaistavana, pidetäänkö tällaista yhteishalkomista omaisuuden luovutuksena, josta syntyisi TVL 45 §:n 1 momentissa tarkoitettua veronalaista luovutusvoittoa. HAO:n ja Verohallinnon päätökset oli kumottava ja uutena ennakkoratkaisuna lausuttava ratkaisuosasta ilmenevällä tavalla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.