Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Julkisoikeus

14.6.2022 9.24 KKV: Kun­ta­sek­to­ril­la edel­leen puut­tei­ta kil­pai­lu­neut­ra­li­teet­ti­sään­nös­ten omak­su­mi­ses­sa

KKV: Kun­ta­sek­to­ril­la edel­leen puut­tei­ta kil­pai­lu­neut­ra­li­teet­ti­sään­nös­ten omak­su­mi­ses­sa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja aluehallintoviranomaiset ovat selvittäneet Suomen kuntien ja kuntayhtymien sekä niiden määräysvallassa olevien yhteisöjen markkinoilla tapahtuvan toiminnan laajuutta ja suuntautumista eri toimialoille. Lisäksi selvitettiin, miten hyvin kuntasektorilla on omaksuttu yhtiöittämistä ja kirjanpidon eriyttämistä koskeva lainsäädäntö.  KKV:n katsaus osoittaa, että osa kuntasektorin toimijoista ei tunne kilpailuneutraliteettisäännöksiä. Tietoisuuden lisääminen on tärkeää, sillä selvityksen perusteella kuntasektorin markkinoilla harjoittaman toiminnan kokonaisliikevaihto oli vuonna 2020 noin 8 miljardia euroa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.