Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

3.6.2022 11.50 Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaaminen – KKO:2022:35

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaaminen – KKO:2022:35

Järjestäytymisvapaus ja siihen perustuva oikeus valita luottamusmies arvioidaan erillään järjestäytymisvapautta käyttäen tehdyn päätöksen oikeudellisista vaikutuksista. Kyseiset vaikutukset voivat perustua esimerkiksi lakiin, työnantajaa sitovaan työehtosopimukseen tai järjestäytymättömän työnantajan ja työntekijöiden välisiin sopimuksiin. Tässä asiassa oli kysymys järjestäytymisvapautta turvaavan rikoslain säännöksen soveltamisesta. Aikaisemmin oikeuskirjallisuudessa ja oikeuskäytännössä ei näin selvällä tavalla ole erotettu yhtäältä järjestäytymisvapautta ja toisaalta järjestäytymisvapautta käyttäen tehdyn päätöksen oikeudellisia vaikutuksia.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.