Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

27.5.2022 11.30 Hovioikeus: Mitään järkevää perustetta ei ollut esitetty sille, miksi raskaana ollut asianomistaja olisi vapaaehtoisesti lähtenyt mukaan ajomatkalle lentokentälle matkustaakseen sieltä Turkkiin - setä syyllistyi vapaudenriistoon

Hovioikeus: Mitään järkevää perustetta ei ollut esitetty sille, miksi raskaana ollut
asianomistaja olisi vapaaehtoisesti lähtenyt mukaan ajomatkalle lentokentälle
matkustaakseen sieltä Turkkiin - setä syyllistyi vapaudenriistoon

Asianomistaja oli asiassa esitetyn selvityksen perusteella ollut sedästään (vastaaja) taloudellisesti ja muutenkin riippuvainen. Asianomistaja oli ilmoittanut sedälleen olevansa raskaana ja muuttavansa puolisonsa luokse, mistä kuultuaan setä oli ennen väitettyä vapaudenriistoa rikkonut asianomistajan puhelimen. Hän oli lisäksi repinyt asianomistajaa hiuksista ja raahannut tämän hiuksista kiinni pitäen sisälle heidän molempien kotina käyttämään asuntoon. Vastaaja oli oli myös pitänyt naista kiinni kaulasta. Näiden tapahtumien jälkeen vastaaja oli sanonut asianomistajalle palauttavansa tämän Turkkiin. KO:ssa kuullun todistajan kertomuksen mukaan asianomistaja ei ollut lentokentälle lähdettäessä ehtinyt pakata tavaroitaan, vaan oli itkenyt ja ollut peloissaan ja hysteerinen. Hänellä ei ollut ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä vastaajan kuljettamaan autoon. (Vailla lainvoimaa 26.5.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.