Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta, Ympäristö

19.5.2022 14.14 Valtioneuvoston U-kirjelmä: Vihreän siirtymän kuluttajansuojadirektiivillä halutaan edistää kestävämpää kulutusta

Valtioneuvoston U-kirjelmä: Vihreän siirtymän kuluttajansuojadirektiivillä halutaan edistää kestävämpää kulutusta

EU:ssa halutaan parantaa kuluttajien mahdollisuuksia tehdä kestäviä kulutusvalintoja. Euroopan komission maaliskuussa antama ehdotus uudeksi vihreän siirtymän kuluttajansuojadirektiiviksi on osa EU:n laajempaa kiertotalouspakettia. Valtioneuvosto lähetti direktiiviehdotuksen eduskunnalle 19.5.2022. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on antaa kuluttajille mahdollisuus tehdä tietoon perustuvia ostopäätöksiä ja näin edistää kestävämpää kulutusta. Tavoitteena on myös puuttua harhaanjohtaviin ympäristöväitteisiin ja kestävyysmerkintöihin. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.