Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

17.5.2022 9.30 Vakuutusoikeus: Lentohenkilökunnan jäsenelle sattunut vahinko hotellin piha-alueella ei ollut sattunut matkustamisen aikana, koska matka hotellista työntekopaikkaan eli lentoasemalla olevaan lentokoneeseen ei ollut vielä alkanut - korvaushakemus voitiin hylätä

A oli lentotyövuorojen välissä yöpynyt muun miehistön kanssa hotellin päärakennuksen vieressä sijaitsevassa erillisessä hotellin majoitusrakennuksessa. A oli kaatunut hotellirakennusten välissä olevalla piha-alueella ja murtanut ranteensa, kun hän oli aamulla ollut siirtymässä hotellin päärakennukseen, jonka edestä miehistönkuljetusauton oli määrä hakea miehistö lentokentälle. Vakuutusoikeus ei muuttanut tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöstä, jossa muutoksenhakulautakunta katsoi, ettei kyseessä ollut vielä siinä vaiheessa, jossa A oli kulkemassa kohti hotellin päärakennuksen vastaanoton sisäänkäyntiä, työtapaturma- ja ammattitautilain 21 §:n 2 momentissa tarkoitettu työtehtävästä johtuva matkustaminen. Matkustamisen katsottiin alkaneen vasta, kun A poistui kokonaan hotellista.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.