Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

10.5.2022 8.30 (päivitetty 30.5.2022 14.12) Määräajan palauttamisen hakijan uusi avopuoliso oli tehnyt itsemurhan – menetetty määräaika palautettiin aiemman puolison kanssa yhteisen lapsen asumista koskevassa asiassa hakijan heikentyneen terveydentilan vuoksi

Lääkärinlausunnossa ei otettu selvästi kantaa siihen, millä tavalla lailliseksi esteeksi vedottu tapahtuma oli vaikuttanut A:n toimintakykyyn. Selvää ja yleisesti tunnettua kuitenkin on, että traumaperäinen stressihäiriö, joka A:lle oli selostetuissa olosuhteissa aiheutunut, oli ollut omiaan vaikuttamaan hänen toimintakykyynsä sitä merkittävästi alentaen. Vaikka terveydellisiin syihin laillisena esteenä on sinänsä hyvin perustellusti suhtauduttu oikeuskäytännössä tiukasti, hovioikeus katsoi, että nyt käsillä olevassa tapauksessa A:lta ei ollut aihetta edellyttää tilastaan lisäselvitystä. (Vailla lainvoimaa 10.5.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.