Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

21.4.2022 11.50 (päivitetty 6.5.2022 8.29) Seppo Koskinen – Vesa Ullakonoja: Nollatuntisopimukset aiheuttavat edelleen tulkintaongelmia

Seppo Koskinen – Vesa Ullakonoja: Nollatuntisopimukset aiheuttavat edelleen tulkintaongelmia

Vuonna 2018 Suomessa nollatuntisopimuksella työskenteli keskimäärin noin 106 000 palkansaajaa. Tämä oli noin viisi prosenttia kaikista 15 – 74-vuotiaista palkansaajista. Vuonna 2014 nollatuntisopimuksella työskenteleviä oli 89 000 henkilöä (Tilastokeskus). Yleisimpiä toimialoja, joissa työskenteli nollatuntisopimuslaisia, olivat tukku- ja vähittäiskaupan (17 000 hlö), terveys- ja sosiaalipalveluiden (15 000 hlö) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan (11 000 hlö) toimialat. Viiden toimialan palkansaajien määrään suhteutettuna nollatuntisopimus oli yleisin majoitus- ja ravitsemistoiminnan toimialalla, jolla työskentelevistä palkansaajista 15 prosentilla oli nollatuntisopimus (Tilastokeskus). Nollatuntisopimukset ovat siis lisääntyneet ja tätä kautta on syntynyt myös uusia ongelmia ymmärtää tällaisen sopimuksen yksityiskohtia ja merkitystä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.