Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

20.4.2022 10.11 Hovioikeus: Taksinkuljettajalla ei ollut oikeutta poistaa matkustajaa autosta vastoin tahtoa – pahoinpitelystä 20 päiväsakkoa

Hovioikeus totesi, että A oli myöntänyt ottaneensa B:stä kiinni ja poistaneensa tämän taksista vastoin tahtoa. Tältä osin A:n kertomus oli ollut yhteneväinen B:n kertomuksen kanssa. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, ettei A:lla ollut ollut tämänkaltaiseen menettelyyn oikeutta, vaan hänen olisi tarvittaessa tullut kutsua paikalle poliisi. Hovioikeus katsoi selvitetyksi, että taksista poistaminen oli tapahtunut kädestä kiinni ottamalla ja voimakkaasti repimällä siten, että menettelystä oli aiheutunut B:lle ainakin kipua ja särkyä. (Vailla lainvoimaa 20.4.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.