Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

11.4.2022 9.00 Arviointineuvosto ulkomaalaislain ja henkilötietojen käsittelystä: Miten muutos vaikuttaa turvapaikanhakijaan?

Lainsäädännön arviointineuvosto on antanut lausunnon sisäministeriölle hallituksen esityksen luonnoksesta laeiksi ulkomaalaislain ja henkilötietojen käsittelystä maahanmuuttohallinnossa. Lakiehdotuksen perusteella saa käsityksen esityksen keskeisestä sisällöstä, nykytilasta ja tavoitteista. Lakiehdotuksessa tulee täsmentää, että kyseessä on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen vaatimista lainsäädäntötoimista. Yhteiskunnallisia vaikutuksia ei ole arvioitu turvapaikanhakijan näkökulmasta, eikä vaikutuksissa ole huomioitu riittävästi perus- ja ihmisoikeusvaikutuksia. Lisäksi viranomaisvaikutuksia tulisi vielä täsmentää.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.