Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

17.3.2022 8.44 Eduskunnan tarkastusvaliokunta peräänkuuluttaa lainvalmisteluun riittävää resursointia ja realistisia aikatauluja

Eduskunnan tarkastusvaliokunta peräänkuuluttaa lainvalmisteluun riittävää resursointia ja realistisia aikatauluja

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietintö (TrVM 1/2022 vp – O 48/2019 vp) säädösehdotusten vaikutusarvioinneista on valmistunut. Valiokunta edellyttää neljällä lausumaehdotuksella parannuksia lainvalmisteluun. Valiokunnan mielestä on huolestuttavaa, että ministeriöillä ei ole riittävää henkilöstöä ja osaamista laadukkaiden vaikutusarviointien laatimiseen. Lainvalmistelun resursointiin ja aikataulutukseen liittyvät ongelmat korostuvat asiantuntija-arvioissa merkittävimpinä vaikutusarviointien laatuun vaikuttavina tekijöinä. Parannettavaa on edelleen sekä valmistelijoiden osaamisessa, valmistelun resurssoinnissa ja ennen kaikkea valmistelun johtamisessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.