Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

10.3.2022 11.30 (päivitetty 12.5.2023 10.36) Keskusverolautakunta: Laskutuspalveluyrityksen käyttäminen ei muuttanut hakijan ennakkoperinnässä käsiteltävän ja tuloverotuksessa ansiotulona verotettavan palkan määrää (ään.)

Keskusverolautakunta: Laskutuspalveluyrityksen käyttäminen ei muuttanut hakijan ennakkoperinnässä käsiteltävän ja tuloverotuksessa ansiotulona verotettavan palkan määrää (ään.)

Asiassa oli ratkaistavana hakijan ansiotulona verotettavan palkkatulon määrä tilanteessa, jossa hakija oli tehnyt sopimuksen laskutuspalveluyrityksen kanssa siitä, että laskutuspalveluyritys maksoi hakijan asiakkaansa kanssa sopiman työstä maksettavan korvauksen hakijalle palkkana. Keskusverolautakunta totesi, että laskutuspalveluyritys B Osk ei ollut hakemuksessa kuvatussa järjestelyssä ennakkoperintälain palkkaa, työkorvausta ja työnantajaa koskevien säännösten mukaan työstä maksettavan korvauksen suuruuden määrittävänä sopijaosapuolena. Kun otettiin huomioon, että hakijalla oli mahdollisuus määrätä asiakkaan kanssa sovitun korvauksen käyttämisestä ja sopia sen maksattamisesta palkkana laskutuspalveluyrityksen kautta, ei laskutuspalveluyrityksen käyttäminen hakemuksessa kuvatuissa olosuhteissa muuttanut hakijan ennakkoperinnässä käsiteltävän ja tuloverotuksessa ansiotulona verotettavan palkan määrää. Ennakkoratkaisu verovuosille 2021-2022. Ään. 5-3. Huom! Ks. KHO:2023:42 12.5.2023. KVL:n ennakkoratkaisu kumottiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.