Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

7.3.2022 12.20 Hallinto-oikeus: Terveystalolle ei voitu myöntää toisiolain mukaista yksittäistä tietolupaa siihen, että se voi toteuttaa tutkimuksia siten, ettei erillisiin tutkimuksiin haeta erillisiä tietolupia tietolupaviranomaiselta

Hallinto-oikeus: Terveystalolle ei voitu myöntää toisiolain mukaista yksittäistä tietolupaa siihen, että se voi toteuttaa tutkimuksia siten, ettei erillisiin tutkimuksiin haeta erillisiä tietolupia tietolupaviranomaiselta

Suomen Terveystalo Oy oli hakenut Sosiaali- ja terveysalan tietolupa- viranomaiselta (Tietolupaviranomainen) toisiolain mukaista tietolupaa käyttää yhtiön potilastietoja niin sanotuissa RWD (Real World Data) -tutkimusprojekteissa siten, ettei erillisiin tutkimuksiin haeta erillisiä tietolupia. Hakemuksen mukaan tutkimusluvat myönnettäisiin Terveystalon eettisen toimikunnan käsittelyn perusteella ja olisivat näin ollen tietolupaviranomaisen helposti valvottavissa. (Ei lainvoim. 7.3.2022. Julkaisematon)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.