Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

22.2.2022 10.30 Hovioikeus: Kuntayhtymä ei ollut esittänyt riittävää näyttöä siitä, että kantaja olisi lahjoittanut taulun sairaalalle

Hovioikeus: Kuntayhtymä ei ollut esittänyt riittävää näyttöä siitä, että kantaja olisi lahjoittanut taulun sairaalalle

Kantajan läheinen oli ollut sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (vastaaja) asiakkaana sairaalassa syksyllä 2016. Kantaja oli tuonut kanteessa tarkoitetun taulun sairaalaan. Mainitun henkilön asiakkuus sairaassa oli päättynyt ja taulu oli jäänyt sairaalaan. Taulu oli vastaajan toimesta hävitetty. Kantaja oli sittemmin vaatinut, että vastaaja palauttaa taulun. Taulua ei ollut palautettu. HO totesi, että kantajan kiistettyä lahjoittaneensa taulun vastaajalla oli näyttötaakka väittämästään lahjasta. Toisin kuin kanteen hylännyt käräjäoikeus HO katsoi, että taulun omistajana oli pidettävä kantajaa. HO katsoi näytetyksi, että taulun tekijä oli Börje Wassberg. Kantaja ei ollut esittänyt taulun arvoa koskevan väitteensä (2 000 €) tueksi näyttöä. Kun otettiin huomioon asiassa taulun tekijästä sanottu, vahingon määränä oli pidettävä vastaajan myöntämää 200 euroa. (Vailla lainvoimaa 22.2.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.