Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

8.2.2022 14.00 Sosiaalityöntekijää uhkaillut syyllistyi virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen sijasta virkamiehen vastustamiseen

Sosiaalityöntekijää uhkaillut syyllistyi virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen sijasta virkamiehen vastustamiseen

Vastaaja oli alaikäisiin lapsiinsa liittyneessä sosiaalitoimen kanssa käymässään neuvottelussa noussut tuolista ylös, sanonut neuvottelussa läsnä olleelle ja vastaajan lasten asioita hoitaneelle sosiaalityöntekijälle tietävänsä, missä tämä asuu ja samalla osoittanut sosiaalityöntekijää sormella. Tämän jälkeen vastaaja oli lähtenyt lähestymään pöydän toisella puolella istunutta sosiaalityöntekijää, jolloin paikalla virka-apua antamassa olleet poliisimiehet olivat estäneet vastaajan pääsyn sosiaalityöntekijän luokse. Vastaajan edellä kerrottu menettely oli tapahtunut tilanteessa, jossa oli neuvoteltu vastaajan alaikäisiin lapsiin kohdistuvista lastensuojelutoimenpiteistä. KO oli hylännyt sytteen kurkun leikkaamista esittävän liikkeen osalta ja vastaajan syyksi oli luettu ainoastaan sormella osoittaminen sanallisen uhkauksen yhteydessä. KO oli katsonut, että teko oli tuntuvalla sakolla (60 ps) sovitettavissa. HO ei myöntänyt tuomiosta valittaneelle vastaajalle jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 8.2.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.