Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

25.1.2022 11.00 KHO kumosi HAO:n päätöksen ja Verohallinnon ennakkoratkaisun: Järjestelyyn ei sovellettu perintö- ja lahjaverolain säännöksiä (ään.)

KHO kumosi HAO:n päätöksen ja Verohallinnon ennakkoratkaisun: Järjestelyyn ei sovellettu perintö- ja lahjaverolain säännöksiä (ään.)

Tapauksessa oli arvioitavana, muodostuuko hakijan aviopuolisolle ja lapsille lahjaverotettavaa lahjaa, kun hakija luovuttaa omistamansa kohdeyhtiön osakkeet vastaanottavalle yhtiölle merkintähinnan maksuna tämän toteuttamassa osake-emissiossa, jossa hakija merkitsee vastaanottavan yhtiön emittoimia uusia osakkeita, ja näiden osakkeiden arvo on 76,15 prosenttia maksuksi luovutettujen kohdeyhtiön osakkeiden käyvästä arvosta. Erityisesti asiassa oli kysymys siitä, sovelletaanko PVL 18 §:n 3 momenttia osakevaihtoon ja siihen sisältyviin luovutustoimiin. Uutena ennakkoratkaisuna lausuttiin, että mikäli A luovuttaa omistamiansa X Oy:n osakkeita Y Oy:lle ennakkoratkaisuhakemuksessa kuvatuissa olosuhteissa ja kuvatulla tavalla saaden vastikkeeksi Y Oy:n liikkeelle laskemia uusia osakkeita, järjestelyyn ei sovelleta PVL:n säännöksiä. (Julkaisematon 25.1.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.