Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

17.1.2022 11.17 (päivitetty 13.57) Suomen Prosessioikeusyhdistyksen blogi: Olisiko korkeimman oikeuden tullut erikseen arvioida Johanna Vehkoon vahingonkorvausvelvollisuus

Johanna Vehkoon kunnianloukkausasian tuomiota KKO 2022:1 on kehuttu sananvapauden voittona. Vehkoo on kieltämättä ansainnut kiitoksen siitä, että sai aikaan ennakkopäätöksen, jossa asetettiin raja kunnianloukkausrikokselle. Huomiotta ei kuitenkaan tule jättää sitä, että korkeimman oikeuden tuomiossa Vehkoon todettiin käyttäneen loukkaavia ja asianomistajaa halveksivia ilmaisuja, kirjoittaa asianajaja, prosessioikeuden dosentti Markku Fredman Suomen Prosessioikeusyhdistyksen blogissaVehkoo-tapaukseen ovat ottaneet kantaa myös muun muassa emeritusprofessori Jyrki Virolainen, professori Matti Tolvanen ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen. Aiheesta keskusteltiin 17.1. myös Ylen Politiikkaradiossa, jossa haastateltavana oli professori Kimmo Nuotio.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.