Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

7.1.2022 15.00 Yöhoitaja tuomittiin törkeästä raiskauksesta 4 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen - kärsimyksestä 10.000 euroa, tilapäisestä haitasta 3.000 euroa

Yöhoitaja tuomittiin törkeästä raiskauksesta 4 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen - kärsimyksestä 10.000 euroa, tilapäisestä haitasta 3.000 euroa

Teot olivat toistuneet useita kertoja kahden peräkkäisen yön aikana. Asiassa oli riidatonta, että vastaaja oli kyseisinä öinä ollut yöhoitajana töissä kyseisessä hoitopaikassa ja asianomistajan hoito oli kuulunut hänen tehtäviinsä. Asianomistaja sairastaa sairautta, jonka vuoksi hän ei pysty juuri liikkumaan eikä pysty tuottamaan ymmärrettävää puhetta, mutta hän kuulee ja näkee ja hänen kognitiiviset kykynsä ovat normaalit. Vastaaja oli käynyt asianomistajan huoneessa ainakin viisi kertaa ensimmäisenä yönä ja kahdesti seuraavana yönä. Asiassa oli lisäksi ollut riidatonta, että vastaajan siemennestettä oli päätynyt asianomistajan lakanoihin. Asiassa oli kysymys siitä, oliko vastaaja käynneillään asianomistajan huoneessa kohdistanut asianomistajaan sukupuoliyhteyksiä sekä sormin että peniksellä vai oliko siemenneste päätynyt lakanoihin siten, että vastaaja oli masturboituaan henkilökunnan vessassa jättänyt pesemättä kätensä ja sitä kautta siemennestettä oli kulkeutunut asianomistajan lakanaan normaalin hoitotoimenpiteen yhteydessä. Lisäksi asiassa oli kysymys siitä, miten vastaajan menettelyä tuli oikeudellisesti arvioida. Vastaajan peruutettua valituksensa lausunnon antaminen valituksesta ja vastavalituksista raukesi. Asia jäi KO:n tuomion varaan. (Vailla lainvoimaa 7.1.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.