Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

30.12.2021 11.29 Muutoksia korkeimman hallinto-oikeuden julkaistaviin päätöksiin

Muutoksia korkeimman hallinto-oikeuden julkaistaviin päätöksiin

Korkeimman hallinto-oikeuden julkaistavat ratkaisut jaotellaan vuoden 2022 alusta lukien vuosikirjapäätöksiin ja muihin julkaistuihin päätöksiin. Niin sanotuista lyhyistä ratkaisuselosteista luovutaan.

Korkein hallinto-oikeus on vuodesta 1918 lähtien julkaissut vuosikirjassaan ratkaisuselosteet periaatteellisesti merkittävimmistä päätöksistään. Perinteinen nimi on säilytetty huolimatta painetusta vuosikirjasta luopumisesta. Vuosikirjapäätöksiksi valitaan päätökset, joilla on merkitystä lain soveltamiselle muissa samanlaisissa tapauksissa tai joilla on muutoin yleistä merkitystä.

Korkein hallinto-oikeus ei ole vain ennakkopäätöstuomioistuin. Korkeimman hallinto-oikeuden tulee myöntää valituslupa, jos asialla on merkitystä ennakkopäätöksenä, jos valitusluvan myöntämiseen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen ilmeisen virheen vuoksi tai jos siihen on muu painava syy. Kaikissa vuosikirjapäätöksinä julkaistavissa päätöksissä kysymys ei ole ennakkopäätöksistä, vaan niihin kuuluu muitakin yleiseltä kannalta merkittäviä ratkaisuja.

Korkein hallinto-oikeus julkaisee ryhmässä Muut julkaistut päätökset sellaisia yksittäisiä yhteiskunnallista, alueellista tai muuta yleistä mielenkiintoa herättäviksi arvioituja ratkaisujaan, joita ei ole ratkaisun oikeudellisen merkityksen perusteella julkaistu vuosikirjapäätöksinä.

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.