Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

29.12.2021 14.00 Keskusverolautakunta: Ns. mankala-periaatteen mukaisesti toimivan yhtiön osakkeiden luovutuksesta aiheutuvaa menoa oli pidettävä osuuskunnan verotuksessa EVL 7 §:n 1 momentin ja 22 §:n 1 momentin nojalla vähennyskelpoisena

KVL totesi, että hakemuksessa kuvatuissa olosuhteissa B Oy:n osakkeiden omistaminen oli liittynyt osuuskunta A:n harjoittamaan elinkeinotoimintaan sitä kautta, että osakkeiden omistaminen oli mahdollistanut A:lle B Oy:n tuottaman energian saannin. Kun A oli maksanut B Oy:n osakkeet ostaneelle C Oy:lle sopimusperusteisen kertakorvauksen, jolla A:n velvoitteet B Oy:tä kohtaan oli saatu päätettyä, oli tästä aiheutuvaa menoa pidettävä A:n verotuksessa EVL 7 §:n 1 momentin ja 22 §:n 1 momentin nojalla vähennyskelpoisena A:n verotuksessa verovuonna 2021. Ennakkoratkaisu verovuosille 2021 ja 2022. (Ei lainvoim. 29.12.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.