Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

28.12.2021 16.00 Kuluttajariitalautakunta: Etäkaupalla ostetun tietokoneen näytön käyttöönotto ja arvon alentumisen hyvittäminen

Kuluttajariitalautakunta: Etäkaupalla ostetun tietokoneen näytön käyttöönotto ja arvon alentumisen hyvittäminen

Lautakunta katsoi, että lähtökohtaisesti riittävä aika tavanomaisen elektroniikkatuotteen luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi on noin 2 tuntia. Nyt käsillä olevassa tapauksessa tuotteen tutustumiseen voi kuitenkin perustellusti kulua tavanomaista pidempi aika. Myyjäliike oli katsonut, että korkeintaan 10 tuntia oli riittävä aika kyseessä olevaan tuotteeseen tutustumiseen. Tällä perusteella lautakunta katsoi, että kuluttaja oli ottanut tuotteen käyttöön 10 tunnin kokeilun jälkeen ja oli ehtinyt käyttää sitä 21 tuntia. Näin pitkä käyttöaika voi vaikuttaa tuotteen arvoon sitä alentavasti. Kuluttaja oli kuitenkin palauttanut näytön myyjälle siinä ilmenneen valovuodon vuoksi, jota hän piti tavaran virheenä. Asiassa kerrottujen syiden perusteella lautakunta katsoi, ettei näyttö ollut tältä osin vastannut kuluttajan perusteltuja odotuksia ja siinä oli siten ollut myyjän vastuulle kuuluva virhe. Lautakunta piti virheen arvoa vähintään yhtä suurena kuin tuotteen käytöstä johtuvaa arvon alenemaa. Tämän vuoksi lautakunta katsoi, että myyjän tulee luopua vaatimista kuluttajalta korvausta tietokoneen mahdollisesta arvon alentumisesta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.