Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

21.12.2021 12.49 Apulaisoikeusasiamies ohjaajien menettelystä lastensuojelulaitoksessa: Jokaisella on oikeus tehdä kantelu valvontaviranomaiselle ilman vastatoimien pelkoa

Laitos ei voi omalla toiminnallaan estää tai heikentää sinne sijoitetun lapsen oikeutta kertoa kokemistaan epäkohdista laillisuusvalvojalle tai esimerkiksi omalle sosiaalityöntekijälleen. Sijoitetuille lapsille ei saa aiheutua laitoksen toiminnasta sellaista kuvaa, että kantelun tekeminen tai epäkohdista kertominen olisi kiellettyä, tai että siitä voisi aiheutua heille jonkinlaisia negatiivisia seuraamuksia. AOA katsoi, että tässä tapauksessa muille laitokseen sijoitetuille lapsille oli kuitenkin voinut perustellusti syntyä se kuva, että kantelijan sijaishuoltopaikka oli irtisanottu, koska hän oli tuonut esille epäkohtia laitoksen toiminnasta, kun paikka oli irtisanottu lähes välittömästi laitoksen saatua tiedon kantelusta. AOA pitää erittäin moitittavana sitä, jos laitos lapsen kantelun tekemisen takia ryhtyy vastatoimiin lasta kohtaan tai edes antaa sellaisen kuvan, että vastatoimet ovat mahdollisia.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.