Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

7.12.2021 8.55 SYKEn raportti: Elinkaariominaisuudet rakentamisen ohjauksessa kehittyvät uuden kaavoitus- ja rakentamislain myötä

SYKEn raportti: Elinkaariominaisuudet rakentamisen ohjauksessa kehittyvät uuden kaavoitus- ja rakentamislain myötä

Uuden kaavoitus- ja rakentamislakiehdotuksen mukaan rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan sen käyttötarkoituksen edellyttämällä tavalla materiaalitehokkaaksi ja elinkaariominaisuuksiltaan ekologiseksi. Elinkaariominaisuudet ovat aktiivisessa käytössä lähinnä koulujen, päiväkotien, toimistorakennusten ja keskustaliiketilojen suunnittelussa. Suomen ympäristökeskuksen SYKEn uudessa raportissa tarkastellaan rakennusten elinkaariominaisuuksia. Raportin tarkoituksena on pohjustaa elinkaariominaisuuksien säädöksiin liittyvää kehitystyötä tulevaisuudessa. Raportin mukaan elinkaariominaisuuksiin liittyviä suunnittelumenetelmiä, kriteerejä ja arviointimenetelmiä tulee kehittää. Raportissa keskeisinä aiheina olivat aihepiirin terminologia, ymmärrys elinkaariominaisuuksien tärkeydestä, mahdollisuuksista ja esteistä nykyrakentajien silmissä ja käsitys elinkaariominaisuuksien potentiaalista rakentamisen ympäristövaikutusten lieventämiseksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.