Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

3.12.2021 14.36 Komissio kehottaa 18:aa jäsenvaltiota mukaan lukien Suomea vahvistamaan säänneltyjen ammattien sisämarkkinoita

Komissio kehottaa 18:aa jäsenvaltiota mukaan lukien Suomea vahvistamaan säänneltyjen ammattien sisämarkkinoita

Komissio on päättänyt ryhtyä oikeustoimiin 18:aa jäsenvaltiota vastaan, koska ne eivät ole huolehtineet uuden ammatteja koskevan sääntelyn oikeasuhteisuuden arvioimista koskevien EU:n sääntöjen asianmukaisesta täytäntöönpanosta. Asia koskee monia eurooppalaisia. EU:ssa noin 50 miljoonaa henkilöä eli 22 prosenttia työvoimasta harjoittaa ammattia, johon vaaditaan tietty ammattipätevyys tai jonka ammattinimike on suojattu. Tällaisia ammatteja ovat esimerkiksi asianajajat ja proviisorit. Ammatin harjoittamiseen liittyy usein myös tarkempia rajoituksia, jotka koskevat esimerkiksi sitä, kuka voi omistaa kyseisten yritysten osakkeita tai miten kyseisiä palveluja voidaan mainostaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.