Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.11.2021 13.23 Avopuoliso tuomittiin menettämään valtiolle rikoksentekovälineenä raiskauksissa käytetty ja takavarikoitu auto

Avopuoliso tuomittiin menettämään valtiolle rikoksentekovälineenä raiskauksissa käytetty ja
takavarikoitu auto

Päijät-Hämeen käräjäoikeus oli tuominnut 64-vuotiaan lahtelaisen miehen kolmesta raiskauksesta 5 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja määrännyt vastaajan heti vangittavaksi. Rikokset olivat tapahtuneet kesäkuussa 2017, elokuussa 2019 ja elokuussa 2020 vastaajan autossa ja kohdistuneet 27, 28 ja 50 vuotiaisiin naisiin. Tapahtumainkulku oli ollut jokaisessa teossa samankaltainen. Vastaaja oli kuljetusta tarjoamalla ottanut yöaikaan yksin Lahden keskusta-alueella kävellen liikkeellä olleet itselleen entuudestaan tuntemattomat asianomistajat kuljettamansa ajoneuvon kyytiin ja luvannut viedä heidät asianomistajien ilmoittamaan määränpäähän. HO ei muuttanut KO:n tuomiota. (Vailla lainvoimaa 18.11.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.