Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

16.11.2021 12.35 Suden kannanhoidollisen metsästyksen asetusmuistiota korjattiin

Suden kannanhoidollisen metsästyksen asetusmuistiota korjattiin

Maa- ja metsätalousministeriö korjasi lausunnoilla olevaa asetusmuistiota suden kannanhoidollisesta metsästyksestä. Muistion pohjana käytetyt laskelmat olivat virheelliset Luonnonvarakeskuksen ohjelmointivirheen vuoksi. Ministeriö on päättänyt hyödyntää susikannan suotuisan suojelutason viitearvon määrittelyyn toista mallia. Maa- ja metsätalousministeriö on hyödyntänyt asetuksen valmistelussa Luonnonvarakeskuksen (Luke) väliraporttia viitearvotyöstä, joka valmistuu vuoden 2022 syksyllä. Ohjelmointivirhe ei vaikuttanut viitearvotyön pienimmän elinvoimaisen susikannan määrittelyyn. Sen vuoksi maa- ja metsätalousministeriö päätti hyödyntää samaa toimintamallia, jota Ruotsissa on sovellettu suotuisan suojelutason määrittelyyn. Sen perusteella susikannan suotuisa suojelutaso on kaksi kertaa pienin elinvoimainen populaatio.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.