Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

12.11.2021 15.22 (päivitetty 28.2.2024 10.38) Hovioikeus: Biologisella äidillä ei ole oikeutta hakea muutosta aikuisadoptiosta tehtyyn päätökseen

Hovioikeus: Biologisella äidillä ei ole oikeutta hakea muutosta aikuisadoptiosta tehtyyn päätökseen

Asiassa esitetyillä perusteilla HO katsoi, ettei biologinen äiti ollut adoption vahvistamista koskevassa asiassa asianosainen eikä hänellä siten ollut muutoksenhakuoikeutta. Asiaa ei ollut aihetta arvioida toisin silläkään perusteella, että biologista äitiä oli kuultu asian käsittelyn eri vaiheissa KO:ssa ja HO:ssa. Biologisen äidin valitus oli puuttuvan muutoksenhakuoikeuden vuoksi jätettävä tutkimatta. (KKO ei muuttanut HO:n päätöksen lopputulosta)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.