Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

3.11.2021 15.00 (päivitetty 15.47) Oliko ajanut autoa humalassa - hovioikeus arvioi näyttöä toisin kuin syytteen hylännyt käräjäoikeus

Oliko ajanut autoa humalassa - hovioikeus arvioi näyttöä toisin kuin syytteen hylännyt käräjäoikeus

Vastaajan mukaan hän oli nauttinut olutta ja mennyt saunaan, jolloin hänen puolisonsa oli tullut huutamaan ja ilmoittamaan poliisien olevan ovella. Vastaaja oli napannut nopeasti ylleen samat vaatteet kuin jotka hänellä oli ollut yllään ennen saunaan menoa, ottanut päähänsä lukulasit ja mennyt ulos, jolloin poliisi oli ilmoittanut, että vastaajaa epäillään rattijuopumusrikoksesta ja että joku oli nähnyt hänen kuljettaneen autoa. Vastaajan mukaan hän oli ihmetellyt asiaa, sillä hän ei ollut kyseisenä päivänä kuljettanut autoa kuin aamulla. Myös asunnolla olleet lapset olivat tulleet ulos ihmettelemään asiaa, mutta heidät oli ajettu takaisin sisälle. HO totesi syytteen tueksi ja sitä vastaan esitettyä näyttöä kokonaisuutena arvioiden, että puolustuksen näyttö ei ollut osoittautunut luotettavaksi eikä se ollut kyennyt horjuttamaan syyttäjän esittämää vahvaa ja yhdensuuntaista näyttöä. Se mahdollisuus, että tekijä olisi joku muu henkilö, voitiin riittävällä varmuudella sulkea pois. Näin ollen ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä vastaajan syyllistymisestä törkeään rattijuopumukseen KO:n tuomiosta ilmenevän teonkuvauksen mukaisesti. (Vailla lainvoimaa 3.11.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.