Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

28.10.2021 8.30 Kuluttajariitalautakunta: Sähköauton ostaja ei saanut ennen kauppaa riittäviä tietoja auton latausmahdollisuuksista (ään.)

Kuluttajariitalautakunta: Sähköauton ostaja ei saanut ennen kauppaa riittäviä tietoja auton latausmahdollisuuksista (ään.)

Kuluttajan olisi ollut tärkeää saada tietää, että omakotikiinteistöissä tavanomaista kolmivaihevirtaa (3x16A) ei ole mahdollista käyttää automallin akuston lataamiseen, koska auto voi käyttää tehokkaaseen lataamiseen vain 1x32A virtaa, mikä ei ole tavanomainen sähköliittymä ainakaan vanhemmissa asuinrakennuksissa. Kuluttajan omakotikiinteistön sähkövarustus oli Suomessa tavanomainen. Nämä seikat olivat olleet asiantuntevan myyjän ennalta arvattavia, ja hänen olisi tullut ottaa ne huomioon antaessaan tietoja auton latausmahdollisuuksista. Lataaminen oli kuluttajalle hänen kotonaan mahdollista vain kerrottua maksimitehoa huomattavasti pienemmällä teholla, mikä vie vastaavasti enemmän aikaa. Myyjän suoritus oli ollut latausmahdollisuutta koskevien puutteellisten tietojen takia virheellinen kuluttajansuojalaissa tarkoitetulla tavalla. Myyjäliikkeen tuli suorittaa ostajalle hinnanalennuksena lautakunnan arvioimat 2 000 euroa. Eri mieltä ollut jäsen katsoi lautakunnan enemmistön kannasta poiketen, ettei kyseessä ollut kuluttajansuojalaissa tarkoitettu tiedonantovirhe, eikä suosittanut hyvitystä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.