Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin

26.10.2021 10.10 Editan blogissa: Lainsäädännön tunteminen muodostaa organisaation vastuullisen toiminnan perustan

Editan blogissa: Lainsäädännön tunteminen muodostaa organisaation vastuullisen toiminnan perustan

Yhteiskunnan muutostahti kiihtyy. Organisaatioiden odotetaan toimivan eri käänteissä paitsi juridisesti oikein myös eettisesti kestävällä tavalla. Panostamalla henkilöstön tietotaitoon ja johtamisosaamiseen organisaatio voi välttyä  väärän toiminnan aiheuttamilta sanktioilta ja mainehaitoilta. Samalla se kasvattaa arvoaan asiakkaiden silmissä, sanoo Editan lakikoulutusten kehityspäällikkö Pirita Lyytikäinen.

Vastuullisuudesta ja oikein toimimisesta on tullut organisaatioille entistä tärkeämpi edellytys. Yrityksissä on vastuullisuusohjelmia ja liiketoiminnan eettisiä koodistoja. Jo EU:n tasolta tulee paljon uutta lainsäädäntöä, jolla halutaan lisätä läpinäkyvyyttä.

– Somen myötä epäkohdat tulevat entistä vahvemmin näkyviin. Asiakkaat ja työntekijät ovat kiinnostuneita siitä, miten vastuullisesti yhteistyökumppani tai potentiaalinen työnantaja toimii. Ihmiset haluavat työskennellä sellaisten organisaatioiden kanssa, joiden arvoihin voi luottaa ja joita voi tukea, Pirita pohtii.

On tärkeää, että koko henkilöstö osaa toimia oikein

Lainsäädännön tunteminen ja noudattaminen muodostavat organisaation vastuullisen toiminnan perustan. Kun uutta lainsäädäntöä tulee jatkuvasti ja yritysten pitää kyetä uudistumaan, laadukkaan koulutuksen tarve kasvaa. 

Vastuullinen toiminta ja henkilöstön kehittämiseen panostaminen parantavat työnantajamielikuvaa ja rakentavat toimivaa työyhteisöä.


Kirjoita Edilexiin

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.