Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

22.10.2021 13.00 Lapsen äidin kanssa seurustellut mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja korvauksiin

Lapsen äidin kanssa seurustellut mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta
hyväksikäytöstä 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja korvauksiin

Syyksiluetun rikoksen osalta miehen oli katsottu kerran koskettaneen tekoaikaan 10- 15-vuotiaan asianomistajan rintoja ja koskettaneen asianomistajan kädellä itseään sukupuolielimen alueelta sekä ehdottaneen tälle useita kertoja seksuaalisia tekoja. Mies, joka oli ollut tekoaikaan 41 - 48 -vuotias, oli seurustellut tekoaikaan asianomistajan äidin kanssa ja asunut ainakin osan tekoajasta samassa taloudessa. Miehen oli tuolloin katsottu olleen asianomistajaan nähden vanhempaan rinnastettavissa asemassa. Mies velvoitettiin korvaamaan asianomistajalle kärsimyksestä 2 000 ja tilapäisestä haitasta (psyykkisen terveydentilan aleneminen) 3 000 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan asianomistajalle ja valtiolle asiassa aiheutuneita oikeudenkäyntikuluja. HO ei muuttanut KO:n tuomiota. (Vailla lainvoimaa 22.10.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.