Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Rikos- ja prosessioikeus

12.10.2021 10.00 Hovioikeus arvioi rikoshyödyn määrää ja sen kohtuullistamista törkeässä ympäristön turmelemisessa

Hovioikeus arvioi rikoshyödyn määrää ja sen kohtuullistamista törkeässä ympäristön turmelemisessa

Asiassa ei voitu arvioida saatua hyötyä eli väitettyjä kustannuksia vastaaja A:n väittämin tavoin siten, että hyödyn eli väitettyjen kulujen määrä olisi niiden kustannusten suuruinen, jotka hänelle olisivat aiheutuneet, mikäli hän olisi toimittanut jätteet pois niitä kiinteistöllä säilyttämättä. A:n syyksi oli lainvoimaisesti luettu menettely, jossa hän oli tuonut jätteet kiinteistöilleen, niitä siellä säilyttänyt ja ne osin sinne hylännyt. Mikäli hän olisi menetellyt nyt esittämällään vaihtoehtoisella tavalla, ei rikosta olisi tapahtunut eikä hän olisi rikoshyötyä saanut. A velvoitettiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä käräjäoikeuden tuomitseman 155.340 euron asemesta 144.620 euroa, eikä sitä kohtuullistettu. (Vailla lainvoimaa 12.10.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.