Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Ympäristö

31.8.2021 8.03 Vierashuoneessa HTT Matti Muukkonen: Kun viranomainen päättää yksipuolisesti velvoitteista, onko se sittenkään sopimus?

Vierashuoneessa HTT Matti Muukkonen: Kun viranomainen päättää yksipuolisesti velvoitteista, onko se sittenkään sopimus?

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on vireillä. Yhtenä lakihankkeeseen kuluvana osa-alueena on nykyisen lain 12 a luvun maankäyttösopimuksia koskevien säännösten tarkistaminen. Maankäyttösopimukset ovat historiallisesti vanhahko järjestely – ministeri Lauri Tarastin mukaan, niiden kulta-aika oli 60- ja 70-luvuilla. Pitkästä historiasta huolimatta, vasta nykyinen vuosituhannen vaihteesta oleva lainsäädäntö tunnusti niiden olemassaolon osana kirjoitettua lainsäädäntöä. Tuossa vaiheessa lakiin kuitenkin sisällytettiin lähinnä yleinen muotoilu siitä, että tällaisia voidaan tehdä. Pian maankäyttö- ja rakennuslain säätämisen jälkeen säännöksiä kuitenkin täsmennettiin nykyiseen muotoonsa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.