Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

25.8.2021 10.00 Fileerausveitsellä vatsaan - hovioikeus alensi törkeästä pahoinpitelystä tuomitun rangaistuksen 2 vuoteen 1 kuukauteen

Fileerausveitsellä vatsaan - hovioikeus alensi törkeästä pahoinpitelystä tuomitun rangaistuksen 2 vuoteen 1 kuukauteen

Vastaajan syyksi luettu törkeä pahoinpitely oli tehty lyömällä asianomistajaa yhden kerran fileerausveitsellä vatsaan. Teko oli ollut vaarallinen ottaen huomioon tekovälineenä olleen veitsen terän pituus ja lyönnin voimakkuus ja sen suuntautuminen vatsan alueelle, jossa sijaitsee herkästi vioittuvia sisäelimiä. Vatsaontelon lävistänyt veitsenisku oli vioittanut ohutsuolta ja ollut potentiaalisesti hengenvaarallinen. Ottaen huomioon tämä vastaajan teosta esitetty selvitys, korkeimman oikeuden ratkaisu KKO 2005:63 ja rangaistuksen mittaamista koskevat oikeusohjeet, vastaajalle tuomittua 2 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistusta oli pidettävä kuitenkin liian ankarana. (Vailla lainvoimaa 25.8.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.