Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

23.7.2021 14.38 EU-suurlähettiläät hyväksyivät muutoksenhaku- ja vireillepano-oikeutta ympäristöasioissa koskevan lainsäädännön (Århus-asetus) päivittämisen

EU-suurlähettiläät hyväksyivät perjantaina (23.7.) Euroopan parlamentin kanssa 12. heinäkuuta saavutetun alustavan poliittisen yhteisymmärryksen ehdotuksesta Århus-asetuksen tarkistamiseksi, jotta se saatettaisiin täysin Århusin yleissopimuksen mukaiseksi. Århus-asetuksessa säädetään, miten EU ja sen jäsenmaat panevat täytäntöön kansainvälistä Århusin yleissopimusta, jonka tavoitteena on taata tiedon saanti, yleisön osallistumisoikeus päätöksentekoon sekä muutoksenhaku- ja vireillepano-oikeus ympäristöasioissa. Alustava yhteisymmärrys edellyttää molempien toimielinten hyväksyntää, minkä jälkeen se hyväksytään virallisesti tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.