Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

20.7.2021 12.12 Syyttäjän vaatimus ehdollisesta vankeudesta ei menestynyt hovioikeudessa: 100 päiväsakon sakkorangaistus oli riittävä 97 km/h ylinopeudesta johtuneesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (Ään.)

Syyttäjän vaatimus ehdollisesta vankeudesta ei menestynyt hovioikeudessa: 100 päiväsakon sakkorangaistus oli riittävä 97 km/h ylinopeudesta johtuneesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (Ään.)

Hovioikeus totesi, että huomattavalla ylinopeudella ajaminen on tyypillinen törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tekotapa. Huomattavaan ylinopeuteen liittyy aina varteenotettava vahingon vaara, ja teko on siten tekotavaltaan hyvin vaarallinen ja moitittava. A oli ajanut 70 kilometrin tuntinopeusalueella 167 kilometrin tuntinopeudella. Näin merkittävä ylinopeus merkitsee sitä, että kuljettajalla ja muilla tienkäyttäjillä ei ole juurikaan mahdollisuutta reagoida konkreettisen vaaratilanteen ilmetessä. Tämä puolsi sitä, että teosta tulisi sen vakavuuden vuoksi lähtökohtaisesti tuomita vankeusrangaistus. Tuomiossa lausutuilla perusteilla hovioikeus katsoi kuitenkin harkittaessa teon vahingollisuutta ja vaarallisuutta, sen vaikuttimia ja A:n syyllisyyttä kokonaisuutena, että käräjäoikeuden tuomitsema 100 päiväsakon sakkorangaistus oli oikeudenmukainen ja riittävä rangaistus A:n syyksi luetusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. (Ään., vailla lainvoimaa 20.7.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.