Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Ympäristö

14.7.2021 15.37 (päivitetty 17.7.2021 9.38) Komission ehdotukset EU:n ilmasto-, energia-, maankäyttö-, liikenne- ja veropolitiikasta vihreän kehityksen edistämiseksi

Komission ehdotukset EU:n ilmasto-, energia-, maankäyttö-, liikenne- ja veropolitiikasta vihreän kehityksen edistämiseksi

Euroopan komissio hyväksyi 14. heinäkuuta 2021 lainsäädäntöehdotuspaketin, jonka tarkoituksena on muuttaa EU:n ilmasto-, energia-, maankäyttö-, liikenne- ja veropolitiikkaa, jotta kasvihuonekaasujen nettopäästöjä voidaan vähentää ainakin 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasosta.

Komission mukaan näiden päästövähennysten saavuttaminen seuraavan vuosikymmenen aikana on ratkaisevan tärkeää, jotta Euroopasta voi tulla maailman ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta todellisuutta. Komissio esitteli esitetyissä ehdotuksissa lainsäädäntövälineitä, joiden avulla voidaan saavuttaa eurooppalaiseen ilmastolakiin kirjatut tavoitteet ja mukauttaa taloutta ja yhteiskuntaa perusteellisesti oikeudenmukaisen, vihreän ja vauraan tulevaisuuden saavuttamiseksi.

Toisiinsa liittyvien ehdotusten kattava kokonaisuus

Tehdyillä ehdotuksilla mahdollistetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen vauhdittaminen ensi vuosikymmenellä. Ehdotusten mukaan päästökauppaa laajennetaan uusille aloille ja EU:n nykyistä päästökauppajärjestelmää tiukennetaan uusiutuvien energialähteiden käyttöä lisätään energiatehokkuutta parannetaan käyttöön otetaan aiempaa nopeammin vähäpäästöisiä liikennemuotoja ja niiden tueksi kehitetään infrastruktuuria ja polttoaineita veropolitiikkaa yhdenmukaistetaan Euroopan vihreän kehityksen ohjelman tavoitteiden kanssa hiilivuodon ehkäisemiseksi toteutetaan toimenpiteitä luonnon hiilinielujen säilyttämiseksi ja kasvattamiseksi tarjotaan välineet.

Lue lisää... (Komission tiedote asiakirjoineen ja lisätietoineen)

Kommentteja

Lue myös


Kirjoita Edilexiin

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.