Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

8.7.2021 8.04 Energiavirasto: Tärkeä muistutus ja ohjeita Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaille

Energiavirasto: Tärkeä muistutus ja ohjeita Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaille

Energiavirasto muistuttaa Fi-Nergy Voima Oy:n, Fi-Nergy Voima OÜ:n sekä 365 Hankinta Oy:n asiakkaita tekemään välittömästi sähkösopimuksen uuden sähkönmyyjän kanssa, jotta he välttyvät sähköjen katkaisulta. Lainsäädännössä verkkoyhtiöille asetettu velvoite varmistaa sähkön toimitus kuluttajille on päättymässä, jonka jälkeen verkkoyhtiöillä on oikeus katkaista asiakkaan sähkönjakelu.

Energiavirasto tiedotti perjantaina 11.6.2021, että Fi-Nergy Voima Oy, Fi-Nergy Voima OÜ ja 365 Hankinta Oy eivät voi jatkaa sähköntoimituksia asiakkailleen tasevastaavan puuttumisen vuoksi. Energiavirasto kehotti samalla asiakkaita tekemään pikaisesti sopimuksen uuden sähkönmyyjän kanssa.

Verkkoyhtiöt ovat lähettäneet yhtiöiden asiakkaille ilmoituksen sähkönjakelun katkeamisesta. Verkkoyhtiöiden vastuulla on lainsäädännön perusteella ollut huolehtia sähköntoimituksen jatkumisesta kuluttaja-asiakkaille vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä. Sähkönjakelun jatkuminen edellyttää, että asiakkaat itse tekevät sopimuksen uuden sähkönmyyjän kanssa. Jos asiakas ei tee sopimusta uuden sähkönmyyjän kanssa verkkoyhtiön ilmoittaman ajan kuluessa, verkkoyhtiöllä on oikeus katkaista asiakkaan sähkönjakelu.

Edellä mainittu kolmen viikon aika on päättymässä. Energiaviraston tietojen mukaan edelleen on useita satoja asiakkaita, jotka eivät ole vielä siirtyneet uuden sähkönmyyjän asiakkaiksi. Energiavirasto muistuttaakin asiakkaita etsimään välittömästi uuden sähkönmyyjän ja solmimaan tämän kanssa uuden sähkönmyyntisopimuksen. Asiakkaita ei siirretä automaattisesti minkään sähkönmyyjän asiakkaiksi.

Energiavirasto pyytää myös tarkistamaan läheisiltä, onko heillä edelleen sähkösopimus Fi-Nergy Voiman tai 365 Hankinnan kanssa, ja auttamaan heitä tarvittaessa uuden sähkönmyyjän valitsemisessa.

Asiakas voi valita uuden sähkönmyyjän esimerkiksi kilpailuttamalla sähkösopimuksen Energiaviraston ylläpitämässä sahkonhinta.fi-palvelussa.

Lue myös Edilex-uutiset


Kirjoita Edilexiin

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.