Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

6.7.2021 15.00 Hovioikeus: 4 kk:n ehdollinen vankeusrangaistus oli oikeudenmukainen seuraamus seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

Hovioikeus: 4 kk:n ehdollinen vankeusrangaistus oli oikeudenmukainen seuraamus seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

KO oli katsonut, että vastaaja oili käyttämällä hyväkseen sitä, että asianomistaja oli ollut unitilasta johtuvan tiedottomuuden takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, saanut asianomistajan alistumaan seksuaalisen teon kohteeksi. Ottaen huomioon, että asianomistaja oli riisuttu siten, että hänen sukupuolielimensä oli ollut paljaana ja että asianomistajaa oli kosketeltu, teon oli katsottava olennaisesti loukanneen asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta. (Vailla lainvoimaa 6.7.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.