Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

17.6.2021 11.09 Hovioikeus arvioi geosuunnittelijan rakennusliikkeelle aiheuttamia vahinkoja ja KSE-sopimusehtojen soveltamista

Hovioikeus arvioi geosuunnittelijan rakennusliikkeelle aiheuttamia vahinkoja ja KSE-sopimusehtojen soveltamista

Kaikki tuomiossa mainitut seikat huomioon ottaen hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden johtopäätöksen siitä, että M Y Oy:n edustajana oli toiminut Asunto Oy TT:n rakennuskohteessa geosuunnittelijana. Rakennusten vauriot aiheuttanut täyttömaan painuminen oli johtunut siitä, että perustamistapasuosituksessa ei ollut otettu huomioon, että rakentaminen tehdään suunnittelemattoman täytön päälle. Rakennusten vauriot olivat siten aiheutuneet  geosuunnittelijan Y Oy:n menettelystä, ja Y Oy oli vastuussa rakennusliikkeelle vaurioiden johdosta aiheutuneesta vahingosta. KSE-sopimusehdot eivät tulleet sovellettaviksi Y Oy:n ja Rakennusliikkeen välillä, joten Y Oy oli korvausvelvollinen ilman vastuunrajoitusta. (Vailla lainvoimaa 17.6.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.