Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

15.6.2021 15.00 Vakuutusoikeus: Seikkailuradalla sattunut tapaturma oli korvattava työtapaturma- ja ammattitautilain nojalla

A:lle sattui tapaturma hänen työpaikallaan hänen vapauttaessaan seikkailuradan tukivaijeriin jumiin jäänyttä trukkia sen jälkeen, kun hän oli leimannut itsensä ulos ja vaihtanut siviilivaatteet. Vakuutusoikeus katsoi, että tapaturma oli sattunut työnteon yhteydessä ja näin ollen A:n työssä, koska trukin vapauttamisessa seikkailuradan tukivaijerista oli kyse huvilaitteiden kunnossapitotyöstä, joka kuului A:n työtehtäviin. Asiassa ei ollut olennaista merkitystä sillä, että A oli ehtinyt leimata itsensä ulos, kun hän oli tämän jälkeen aloittanut työnsä työntekopaikallaan uudelleen. Tapaturma oli sattunut työtapaturma- ja ammattitautilain 21 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla työssä ja tapaturma oli korvattava työtapaturma- ja ammattitautilain nojalla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.