Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Ympäristö

14.6.2021 14.24 Selvitys esittää muutoksia nykyiseen malminetsinnän varausjärjestelmään epävarmuustekijöiden lieventämiseksi

Selvitys esittää muutoksia nykyiseen malminetsinnän varausjärjestelmään epävarmuustekijöiden lieventämiseksi

Kaivostoiminnan näkökulmasta nykyinen varausilmoitus on koettu toimivana menettelynä. Nykyjärjestelmä aiheuttaa kuitenkin epävarmuutta maanomistajille ja paikallisille elinkeinonharjoittajille, ilmenee 14.6.2021 työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemasta selvityksestä nykyisen kaivoslain varausmekanismin toimivuudesta. Nykyisessä kaivoslain valtausjärjestelmässä esiintymän löytäjällä on etuoikeus hakea lupaa kaivosmineraaleja sisältävän esiintymän hyödyntämiseen. Järjestelmän keskeisenä tavoitteena on edistää kiinteistöjen omistusoikeudesta riippumatonta kaivosmineraalien löytäjän asemaa ja luoda kannustimia taloudellisesti suuren riskin sisältäviin malminetsintään ja kaivostoimintaan. Varausilmoitus antaa varaajalle etuoikeuden hakea muita kaivoslain mukaisia lupia varauksen kattamalle alueelle. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.