Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

11.6.2021 8.23 Työtuomioistuimen lausunto maa- ja vesirakennusalan työehtosopimuksen mukaisten päivittäisten matkakustannusten korvaamisesta

Työtuomioistuimella ei ollut perusteita poiketa maa- ja vesirakennusalan työehtosopimukseen osallisten liittojen yksimielisestä kannasta. Työtuomioistuin katsoi näin ollen lausuntonaan, että työehtosopimuksen mukainen päivittäisten matkakustannusten korvaus maksettiin riippumatta työntekijälle aiheutuneesta konkreettisesta kustannuksesta. Sitä ei kuitenkaan maksettu, jos työnantaja oli järjestänyt kuljetuksen. Kuljetuksen järjestämisellä tarkoitettiin esimerkiksi sitä, että työnantaja antoi työntekijän käyttöön auton ja maksoi polttoaineen. Arviointiin ei vaikuttanut se, kuljettiko työntekijä autossa työnantajan työvälineitä tai tarvikkeita.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.