Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

9.6.2021 8.00 Apulaisoikeusasiamies: Jos Vankiterveydenhuollon kirjekuoressa olisi pelkästään THL:n logo, ei siitä tulisi ilmi vastaavia yksityiselämän suoraan liittyviä asioita kuin nyt

Apulaisoikeusasiamiehen näkemyksen mukaan nyt käytetyt kirjelähetyksen lähettäjämerkinnät ovat omiaan vaarantamaan kirjeen vastaanottajan PL 10 §:ssä turvattua yksityisyyden suojaa. Apulaisoikeusasiamies kiinnitti Vankiterveydenhuollon yksikön huomiota myös hyvään tiedonhallintatapaan liittyen kantelu- ja muistutusprosessissa käytettävän ohjeistuksen selkeyteen. Viranomaisen tulee huolehtia siitä, että sen palveluksessa olevilla on tarvittava tieto paitsi käsiteltävien asiakirjojen julkisuudesta myös tietojen antamisessa ja suojaamisessa noudatettavista menettelyistä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.